Privatumo politika

Informuojame, kad svetainėje https://www.mediena.lt/ yra renkami ir tvarkomi asmens duomenys, kurie yra reikalingi įvykdyti Jūsų prašymus, padeda mums suprasti, kiek naudinga mūsų veiklai yra ši interneto svetainė ir kaip ją tobulinti ateityje tam, kad patenkintumėme klientų lūkesčius.

Šioje privatumo politikoje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis renkame, kam juos naudojame, ir kas turi prieigą prie tokių duomenų.

Šioje politikoje taip pat galite susipažinti, kokias teises, susijusias su Jūsų privatumu, turite ir kaip galite jomis pasinaudoti.

Rekomenduojame skirti laiko ir susipažinti su šia politika.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra UAB „Vakarų medienos grupė“, kurio kontaktinius duomenis galite rasti čia.

Su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu galite susisiekti elektroniniu paštu: info@vmg.eu

Kokius duomenis renkame ir kam juos naudojame

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama mūsų interneto svetainė, gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas, Jūsų el.pašto adresą). Tokie duomenys yra naudojami tam, kad užtikrintų svetainės tinkamą ir saugų veikimą. Taip pat, jeigu prireikia, duomenys naudojami tirti galimus saugumo pažeidimus.
Šiuos duomenis tvarkome remdamiesi mūsų teisėtu interesu užtikrinti svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

Interneto svetainės lankomumo statistika

Siekdami tobulinti savo interneto svetainę ir plėtoti savo veiklą, renkame įvairius svetainės lankytojų duomenis. Mums svarbu, kuri informacija yra įdomi svetainės lankytojams, kaip dažnai jie jungiasi, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių regionų jie yra. Taigi minėtais tikslais renkame panašius demografinius bei statistinius duomenis. Šiuos duomenis tvarkome remdamiesi mūsų teisėtu interesu geriau suprasti savo klientų poreikius ir pageidavimus tam, kad galėtumėme tinkamai plėtoti ir vystyti savo veiklą.

Šią informaciją renkame pasitelkdami „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia fiksuoti ir analizuoti pirmiau minėtus duomenis.

Jeigu pageidaujate, čia galite rasti daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800

Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Jūsų registracijos, klausimai ir komentarai

Tam tikrose svetainės vietose yra sudarytos galimybės užsiregistruoti, taip pat užduoti klausimus ir rašyti komentarus. Tokiu atveju Jūsų pateiktus duomenis tvarkome siekdami suteikti mūsų siūlomas paslaugas ir pateikti atsakymus į užduotus klausimus ar reaguoti į pareikštas nuomones. Šių duomenų tvarkymo teisiniai pagrindai – būtinybė atlikti veiksmus Jūsų pageidavimu prieš sudarant sutartį (rezervacija) ir sudaryti bei vykdyti sutartį, kurios šalimi tampate ar atlikti veiksmus Jūsų prašymu prieš tokios sutarties sudarymą, ir mūsų teisėtas interesas užtikrinti tinkamą teikiamų paslaugų kokybę.

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelė duomenų rinkmena, kurią interneto svetainė išsaugo Jūsų naudojamame įrenginyje, kai apsilankote svetainėje. Taip daro dauguma svetainių. Įrašyti slapukai leidžia svetainei kurį laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir pasirinktus nustatymus (pvz. kalbą, raidžių dydį). Tai užtikrina patogesnį naudojimąsi svetaine, kadangi Jums nereikia kaskart pakartotinai įvesti parinkčių apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus puslapius.

Kokius slapukus ir kodėl naudojame?

Mūsų svetainėje yra naudojami slapukai, kurie fiksuoja Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus ir taip užtikrina tinkamą ir patogų svetainės veikimą.

Kiti slapukai leidžia stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – šie slapukai įdiegti jau minėto lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintų lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.

Mūsų svetainėje taip pat gali būti naudojami socialinių tinklų slapukai. Šie slapukai leidžia pasidalyti informacija apie tai, ką darėte svetainėje, socialiniuose tinkluose, arba patekti į atitinkamus socialinius tinklus, pavyzdžiui, „Facebook“, „Twitter“ ir „LinkedIn“. Dėl šių slapukų naudojimo galite perskaityti šių trečiųjų asmenų privatumo politiką.

Slapukai Jūsų įrenginyje yra įdiegiami tik tada, jeigu sutinkate, išskyrus tuos slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Jeigu sutikimo įdiegti slapukus nesuteikėte, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti. Dėl šios priežasties rekomenduojame, kad sutiktumėte su slapukų naudojimu.

Išimtinai techniškai būtinus slapukus naudojame remdamiesi mūsų teisėtu interesu užtikrinti interneto svetainės tinkamą funkcionavimą.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus, be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Plačiau susipažinti su savo galimybėmis galite čia: http://www.youronlinechoices.com/.

Tačiau, Jums ištrynus slapukus, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti, taip pat, gali tekti pakartotinai nustatyti svetainės parinktis.

Rinkodara

Surinktus svetainės lankytojų statistinius duomenis, lankomumo, interesų bei demografines tendencijas taip pat naudojame vykdydami tikslinę reklamą / tiesioginę rinkodarą.

Remdamiesi atliktos analizės rezultatais, vertiname, kokiais produktais galėtumėte būti suinteresuoti. Pagal nustatytus požymius asmenis skirstome į grupes ir teikiame atitinkamą reklamą panašioms asmenų grupėms. Šis procesas, kai matote pagal Jūsų veiklą internete pritaikytą reklamą, atliekamas profiliavimo pagalba. Tai darome remdamiesi mūsų teisėtu interesu siekti efektyvaus reklamos rezultato ir verslo plėtros.

Jeigu įsigijote mūsų siūlomas prekes/paslaugas arba kitokiu būdu parodėte aiškų susidomėjimą mūsų konkrečių prekių ar paslaugų įsigijimu, tokiu būdu gautus Jūsų kontaktinius duomenis (el. paštą) galime naudoti tam, kad siųstumėme Jums panašaus pobūdžio pasiūlymus. Tai darome remdamiesi teisėtu interesu reklamuoti ir plėtoti vykdomą veiklą. Tokių el. paštu gaunamų pasiūlymų galite bet kada atsisakyti paspaudę parinktį „atsisakyti“ gautame pasiūlyme arba informuodami mus el. paštu info@vmg.eu.

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų

Prieigą prie svetainėje renkamų duomenų turi mūsų darbuotojai, dirbantys IT padaliniuose, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą ir darbuotojai, kurie atlieka funkcijas, susijusias su svetainės veiklos užtikrinimu, rinkodara.

Taip pat, prieigą prie duomenų gali turėti arba duomenis gauti gali mūsų partneriai, kurie teikia interneto svetainės turinio valdymo įrankius, svetainės talpinimo paslaugas, rinkodaros paslaugas teikiančios įmonės. Pažymime, kad tokie subjektai Jūsų duomenis gali matyti ir tvarkyti tik tiek, kad suteiktų mums mūsų įsigyjamas paslaugas.

Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“, veikianti JAV. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia: https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Prieigą prie slapukų turi „Google“, „Facebook“, „Twitter“, „LinkedIn“.

Kiek ilgai saugome Jūsų duomenis

Svetainėje analizei surinktus duomenis naudojame ir saugome iki 2 metų.

Slapukai paprastai galioja trumpai, t. y. Jūsų seanso prisijungimo metu, bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki 2 metų, nebent tokius slapuku ištrinsite anksčiau.

Jūsų registracijos metu, komentaruose ir paklausimuose pateiktus duomenis tvarkome tol, kol atsakome į paklausimus arba suteikiame paslaugą, dėl kurios registruojatės.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti

Jūsų tvarkomų duomenų atžvilgiu turite teisę susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis; prašyti ištaisyti Jūsų asmens duomenis; prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis; pareikšti, jog nesutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, atšaukti duotą sutikimą dėl slapukų naudojimo ištrindami slapukus arba išjungdami juos per savo naršyklės nustatymus arba apsilankę čia:

Taip pat turite teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba pareikšti, jog nesutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis mūsų teisėtu interesu, tačiau šios teisės gali būti neįgyvendintos, jeigu konkreti situacija neatitiks visų reikiamų sąlygų. Tokiu atveju išsamiai informuosime Jus apie teisės neįgyvendinimo priežastis.

Savo teises galite įgyvendinti kreipdamiesi į mus el. paštu info@vmg.eu.

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad netinkamai tvarkome Jūsų asmens duomenis arba Jūsų teisė privatumą yra pažeista, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, kurios kontaktinius duomenis rasite čia: www.ada.lt.